Azerbájdžánský Ljula-Kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová plec
  • 50 g Cibule
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 200 ml Kečup ostrý
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 12 ks Cibulka jarní
  • 6 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 7008 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 488.4 mg
  • Vláknina 21120.8 mg
  • Vitamín A 21120.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté prorostlé maso ze skopové plece nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na čtvrtky a společně 2x umeleme na masovém strojku.

  • 2

    Umletou směs dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a podle chuti prolisovaný česnek, dobře spolu promícháme, přikryjeme a dáme na 3 hodiny do chladničky proležet.

  • 3

    Z hmoty utvoříme šištičky, které napícháme na rožeň a opékáme nad žhavým dřevěným uhlím asi 15 minut, nebo je pečeme pod grilem, nebo v pánvi na oleji.

  • 4

    Upečené kebaby sesuneme z rožně na nahřátou mísu, posypeme sekanou petrželkou a obložíme jarní cibulkou, podélně čtvrcenými nakládanými okurkami a plátky citronu. Jako příloha se hodí bílý chléb.

  • 5

    Zvlášť v omáčníku podáváme ostrý kečup smíchaný s osolenou zakysanou smetanou v poměru 1:1.

Komentáře k receptu