Sardinky na gradele

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 ks Citrony
  • 20 ks Sardinka obecná
  • 0.2 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 18.2 mg
  • Vláknina 1578 mg
  • Vitamín A 1578 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme a necháme oschnout.

  • 2

    Připravíme si omáčku: Hořčici smícháme s citronovou šťávou. Potom ryby osolíme a zprudka opečeme z obou stran na roštu. Horké sardinky přelijeme hořčicovou omáčkou a ihned podáváme.

  • 3

    Pokud nemáme možnost péct je na roštu, sardinky obalíme v hladké mouce a zprudka usmažíme v pánvi na slunečnicovém oleji a také je přelijeme omáčkou z hořčice.

Komentáře k receptu