Hovězí kýta na rožni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 20 g Tymián sušený
  • 30 g Koření grilovací
  • 200 g Olivy bez pecky
  • 20 g Omáčka pikantní worcesterová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 dl Víno červené
  • 1 kg Hovězí kýta
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 89.5 mg
  • Draslík 562.4 mg
  • Vláknina 3338.8 mg
  • Vitamín A 3338.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pod fólií naklepeme, naskládáme do misky, zalijeme vínem a necháme na chladném místě celou noc odpočívat.

  • 2

    Připravené maso vyndáme z misky a skládáme každý plátek zvlášť na kousek alobalu, přidáme plátek oloupané cibule, tenký plátek slaniny, kolečka česneku, zakápneme worcesterem, olejem, posypeme tymiánem, přiložíme 2 kousky olivy, okořeníme grilovacím kořením, vše dobře zabalíme do alobalu a naskládáme na rožeň, kde rožníme asi 100 minut.

Komentáře k receptu