Tatarská basturma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 20 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 773.9 mg
  • Vláknina 6886.3 mg
  • Vitamín A 6886.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na dílky po 40-50 g a drobně nakrájíme 1 cibuli.

  • 2

    Kostky masa s cibulí vložíme do porcelánové mísy, osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, promícháme a zakryté postavíme na 3 hodiny do chladničky, aby se maso rozleželo.

  • 3

    Potom připravené kousky masa napícháme na rožeň a na grilu opékáme 8-10 minut.

  • 4

    Upečenou basturmu přendáme na nahřáté talíře, podle chuti přisolíme, připepříme a obložíme čtvrtkami rajčat a plátky cibule a citronu.

  • 5

    Podáváme s pečivem nebo černým chlebem.

Komentáře k receptu