Sele s houskovou nádivkou na rožni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 100 g Strouhanka
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sele
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 120.7 mg
  • Draslík 37.3 mg
  • Vláknina 927.1 mg
  • Vitamín A 927.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na másle do sklovita.

  • 2

    Utřeme do pěny máslo a přimícháme žloutky.

  • 3

    Umeleme vnitřnosti, z bílků ušleháme sníh a vše dobře promícháme. Přidáme strouhanku, sůl, pepř a majoránku.

  • 4

    Sele naplníme nádivkou, protáhneme jím rožeň a zašijeme.

  • 5

    Při rožnění potíráme sele často sádlem a pivem, pozvolna opékáme.

Komentáře k receptu