Lečo s čočkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Lečo sterilované
  • 160 g Čočka červená
  • 30 g Sýr balkánský
  • 330 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Pórek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 13.4 mg
  • Draslík 879.7 mg
  • Vláknina 18525.9 mg
  • Vitamín A 18525.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou čočku přebereme, promyjeme a dáme do hrce. Přilijeme vodu, přidáme bobkový list, očištěný stroužek česneku, nové koření a čočku přivedeme k varu.

  • 2

    Mezitím si očistíme pórek s lahůdkovou cibulkou. Pokrájíme je na tenké proužky a v pánvi, na rozehřátém oleji a másle zeleninu zpěníme. Čočku vaříme 15 minut, pak přimícháme hotové lečo z paprik a rajčat. Vše povaříme ještě 5-7 minut, až bude čočka měkká. Vyjmeme koření, pak čočku s lečem dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem.

  • 3

    Lečo s čočkou dáme na talíře, porce ozdobíme podušenou cibulku s pórkem, nastrouhaným sýrem a hned podáváme.

Komentáře k receptu