Ragú z brambor a cizrny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 15 g Petržel - nať
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 45 ml Olej olivový
  • 130 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 1428.3 mg
  • Vláknina 33935.7 mg
  • Vitamín A 33935.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Cukety pokrájíme na plátky. Cizrnu slijeme a necháme dobře okapat. Petrželku nasekáme.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme kmín a necháme další minutu smažit. Vmícháme šafrán, skořici, rajčata a vývar. Uvedeme k varu, přidáme rajčata, cuketu a cizrnu. Vaříme na mírném plameni 20 minut. Osolíme, opepříme, vyjmeme skořici, přisypeme petrželku. Servírujeme s kuskusem.

Komentáře k receptu