Cizrna s chorizem a dušeným špenátem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Chorizo
  • 800 g Cizrna konzervovaná
  • 400 g Špenát
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián
  • 1 polévková lžíce Ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 765 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 387.4 mg
  • Vláknina 22915.5 mg
  • Vitamín A 22915.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, mrkev i jeden řapík celeru nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Cibuli opékáme 4 minuty na oleji, přidáme mrkev, celer, tymián a bobkový list. Povaříme 3 minuty za občasného míchání.

  • 3

    Přidáme utřený česnek, chorizo nakrájené na kolečka, skořici a papriku.

  • 4

    Smažíme doměkka.

  • 5

    Poté přidáme uvařenou cizrnu (nebo tu z konzervy), ocet a 150 ml vody a přivedeme k varu.

  • 6

    Snížíme teplotu a přidáme špenát a odstavíme z ohně.

  • 7

    Osolíme a opepříme dle chuti.

Komentáře k receptu