Cizrnový sendvič se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cizrna konzervovaná
  • 100 g Majonéza
  • 100 g Artyčoky sterilované
  • 8 krajíc Toastový chléb - tmavý
  • 1 kávová lžička Mořské řasy sušené
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Droždí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 4678 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 566.3 mg
  • Vláknina 21355.8 mg
  • Vitamín A 21355.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu vyklopíme z konzervy a necháme okapat. Vidličkou ji rozmačkáme a dohladka rozetřeme s majonézou. Do vzniklého pyré vmícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a na kousky nakrájené artyčoky. Dochutíme čerstvým droždím, sójovou omáčkou, sušenou mořskou řasou, solí a pepřem.

  • 2

    Toastový chléb nasucho opečeme.

  • 3

    Druhou oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata a okurky nakrájíme na plátky.

  • 4

    Polovinu opečených krajíčků chleba potřeme cizrnovou pastou, zbylé krajíčky obložíme cibulí, rajčaty, okurkami a listy salátu. Přiklopíme na potřené krajíčky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu