Cizrnová buddha mísa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 100 g Ředkvička
  • 250 g Vývar zeleninový
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Paprika červená
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 50 g Tortilla chips
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koření Taco
  • 1.5 polévková lžíce Salsa rajčatová
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1035 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 1.5 mg
  • Draslík 1215.8 mg
  • Vláknina 29203.3 mg
  • Vitamín A 29203.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.5 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nakrájíme na jemno. Papriku nakrájíme na kostičky. Česnek utřeme.

  • 2

    Na oleji opečeme šalotku, papriku a česnek. Poté, co je šalotka do sklovita, přidáme cizrnu, vývar, taco koření a salsu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 10 minut za občasného míchání. Vmícháme koriandr a odstavíme.

  • 3

    Do dvou až tří misek rozdělíme cizrnovou směs na jednu čtvrtinu prostoru mísy, ke každé přidáme tortilla chipsy na další čtvrtinu. Na další čtvrtinu dáme avokádo nakrájené na kostky spolu s kukuřicí a na poslední čtvrtinu ředkvičky nakrájené na kolečka a rajčata nakrájené na kostky.

Komentáře k receptu