Skopové ragú s fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Fazole bílé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Klobása Chorizo
  • 80 g Strouhanka
  • 5 g Petržel - nať
  • 1000 g Skopová kýta
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Omáčka rajčatová
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 947 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 2027.5 mg
  • Vláknina 33050.3 mg
  • Vitamín A 33050.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole použijeme předvařené. Do hrnce nasypeme fazole, zalijeme vodou, přidáme kostičky slaniny, cibuli, do které zapíchneme 2 hřebíčky, snítku petrželky, 2 stroužky česneku a osolíme. Vaříme přibližně 45 minut.

  • 2

    V hlubší pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile zrůžoví, přidáme plátky skopové kýty, orestujeme, ochutíme solí, pepřem, česnekem, podlijeme vývarem, přisypeme klobásu nakrájenou na kolečka a dusíme téměř 1 hodinu. Před koncem dušení přimícháme do šťávy rajčatovou omáčku.

  • 3

    Uvařené fazole scedíme, vyndáme cibuli a koření, fazole nasypeme do pekáčku. Přidáme skopové maso i s omáčkou a klobásou, lehce posypeme strouhankou a dáme na 15 až 20 minut zapéct.

Komentáře k receptu