Bramborový salát z Nice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 300 g Fazolové lusky
  • 150 g Paprika žlutá
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 200 g Salát ledový
  • 8 g Sůl
  • 400 g Tuňák v oleji
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 30 g Bazalka
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 15 g Hořčice Dijonská
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1332 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 28.6 mg
  • Draslík 1366.4 mg
  • Vláknina 11957.5 mg
  • Vitamín A 11957.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, fazolové lusky omyjeme, odkrojíme oba konce, odřízneme vlákna a lusky překrojíme napůl. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, hlízu fenyklu očistíme, nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka rozpůlíme, bazalku posekáme najemno.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme brambory, lžičku soli a vaříme asi 15 až 20 minut. Pět minut před koncem vaření přidáme fazolové lusky a dovaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Do salátové mísy vsypeme brambory, fazolky, rajčata, fenykl, papriku a promícháme.

  • 3

    Do misky vložíme ančovičky, prolisovaný česnek, rozetřeme vidličkou, přidáme hořčici, citronovou šťávu, sůl, olej a vymícháme zálivku. Přilijeme do salátu, přisypeme bazalku a promícháme. Na talířky natrháme salátové listy, na ně upravíme bramborový salát, doplníme kousky tuňáka a podáváme.

Komentáře k receptu