Hrášková polévka s bylinkami

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Bazalka
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 11.4 mg
  • Draslík 146.4 mg
  • Vláknina 6605.8 mg
  • Vitamín A 6605.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla, oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody, rozšleháme a povaříme 5 minut. Přidáme hrášek, očištěnou a na kousky pokrájenou mrkev a dále vaříme asi 15 minut.

  • 2

    Potom do polévky přidáme mléko, sůl, omyté bylinky a rozmixujeme ji. Znovu přihřejeme k varu.

  • 3

    Podáváme s osmaženými kostičkami žemle.

Komentáře k receptu