Krevety na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rýže dušená
  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 200 ml Vývar rybí
  • 200 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 182.3 mg
  • Draslík 180.2 mg
  • Vláknina 4472 mg
  • Vitamín A 4472 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla, nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme 1 vrchovatou lžičku mleté papriky, promícháme a až se máslo zbarví do červena, přidáme loupané krevety bez hlav, zalijeme vývarem a necháme 5 minut povařit. Přilijeme bešamel, do kterého jsme přimíchali trochu strouhaného sýru. Prohřejeme a stáhneme z ohně.

  • 2

    Podáváme s dušenou rýží, do které vmícháme 2 lžíce sterilovaného hrášku.

Komentáře k receptu