Jarní salát s avokádem, hráškem a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Květák
  • 0.2 ks Avokádo
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Chřest bílý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 0.2 ks Okurka salátová
  • 5 ks Hrachové lusky
  • 2 polévková lžíce Tykev
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 287.3 mg
  • Vláknina 6701.5 mg
  • Vitamín A 6701.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé zelené cibulky nakrájíme na kousky, očištěný květák a tykev nastrouháme, avokádo nakrájíme na proužky a syrové chřestové výhonky pokrájíme na kousky.

  • 2

    Důkladně opláchnutý hlávkový salát rozebereme na listy, které naaranžujeme na talíře.

  • 3

    Pokrájené řapíky celeru, kolečka salátové okurky ve slupce, lžičky strouhaného květáku, kousky malých zelených cibulek a kousky stonků chřestu smícháme do směsi.

  • 4

    Tuto směs navrstvíme na rozložený hlávkový salát. Rozloženou směs posypeme čerstvým hráškem, nasekanou petrželí, strouhanou tykví a proužky avokáda. Z neoloupaných plátků okurky se uvolní šťáva až v salátu a tím se celý salát lépe ochutí a zvlhne.

Komentáře k receptu