Vaječná omáčka ke studenému masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 170 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 92.4 mg
 - Vláknina 627.3 mg
 - Vitamín A 627.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Smícháme olej, ocet, hořčici, pepř a sůl, důkladně utřeme se vařenými žloutky. Poté vmícháme na jemno nasekané bílky a petrželku, hrášek a podáváme ke studenému masu.