Dušený hrášek s houbami a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 99.2 mg
 - Vláknina 2024.5 mg
 - Vitamín A 2024.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrášek propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
 - 
                                3
V mezičase zpěníme na másle cibuli, přidáme žampiony a podusíme. K poloměkkým houbám přimícháme hrášek, sůl, pepř a dusíme doměkka. S udušeným hráškem smícháme udušenou rýži a podáváme.