Hovězí tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hovězí maso mleté
  • 450 g Sýr sójový - Tofu
  • 100 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Pepř sečuánský
  • 1 kávová lžička Sójové boby
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
  • 2 polévková lžíce Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 150.4 mg
  • Vláknina 7322.3 mg
  • Vitamín A 7322.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku na rozehřátém oleji orestujeme hovězí maso dohněda.

  • 2

    Přidáme pastu, boby a pečeme na mírném ohni 1 minutu. Přilijeme vývar, sojovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme cukr a opatrně vmícháme tofu, které jsme na pár minut přelili vroucí vodou. Vaříme směs 7 minut, vložíme nasekanou cibulku a ještě chvíli prohříváme.

Komentáře k receptu