Tofu s hráškem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Shiitake houby
  • 450 g Sýr sójový - Tofu
  • 100 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 110.2 mg
  • Vláknina 8967.5 mg
  • Vitamín A 8967.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme čínské houby, zalijeme vroucí vodou, aby byly potopené a necháme 10 minut stát.

  • 2

    Tofu pokrájíme na kostičky. Do další mísy dáme solamyl, přidáme tofu a promícháme.

  • 3

    Ve woku rozehřejeme olej, vložíme do něj kostky tofu a smažíme 3 minuty. Poté vyndáme a necháme okapat. Necháme ve woku 2 lžíce oleje, přidáme nasekaný česnek, čínské houby a zázvor a smažíme 3 minuty.

  • 4

    Přidáme tofu a hrášek. Prohříváme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu