Kuličky z kapra s dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Kapr obecný
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 125 g Majonéza
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Ocet rýžový
  • 1 kávová lžička Wasabi pasta
  • 1 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
  • 2 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř 4 barev
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 524.4 mg
  • Vláknina 2212.9 mg
  • Vitamín A 2212.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve střední míse smícháme majonézu, sojovou omáčku, mirin, ocet a pastu wasabi.

  • 2

    Sýr tofu položíme do utěrky a zatížíme talíři, tak aby se odstranila přebytečná tekutina. Necháme asi 60 minut odležet. Poté tofu dáme do mísy a rozdrtíme najemno, takto připravíme i kapra, který musí být bez kostí. Přidáme šalotku, jemně nastrouhaný zázvor, mirin, česnek, sójovou omáčku, mouku a barevný pepř. Vše dobře promícháme, tak aby se z těsta daly tvarovat kuličky.

  • 3

    Kuličky obalíme ve škrobu. Mezitím si rozpálíme pánev, na které kuličky smažíme po obou stranách asi 4 minuty. Poté je vyndáme a necháme odkapat na papírovém ubrousku. Kuličky podáváme s wasabi dipem.

Komentáře k receptu