Salsa z pečených rajčat a koriandru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 28 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 262.7 mg
 - Vláknina 3553.3 mg
 - Vitamín A 3553.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a vložíme do zapékací nádoby, přidáme chilli papričky serano. Troubu předehřejeme na 200 °C a rajčata pečeme 45-60 minut, až budou ožehnutá a změklá.
 - 
                                2
Opečená rajčata a chilli vložíme do igelitového sáčku, zavážeme a necháme 20 minut, zapařit, poté rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme.
 - 
                                3
Cibuli nasekáme najemno, vložíme do mísy, přilijeme limetkovou šťávu a rajčata.
 - 
                                4
Chilili vyjmeme ze sáčku, oloupeme, vyndáme semena a nasekáme nahrubo, přidáme ke směsi a dobře promícháme.
 - 
                                5
Velký svazek koriandru nakrájíme a přidáme do salsy, osolíme a před podáváním necháme hodinu v chladu. Salsa vydrží v lednici týden.