Chňápal na způsob veracruz
Suroviny
- 75 g Paprika sterilovaná
 - 150 g Olivy nakládané
 - 600 g Parmice
 - 120 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Limetka
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Chilli paprička
 - 8 ks Rajčata
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Kapary
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1049 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 1147 mg
 - Vláknina 13540.2 mg
 - Vitamín A 13540.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.9 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu opláchneme, osušíme a vložíme do pekáče. V misce smícháme limetkovou šťávu, drcený česnek, oregano a sůl. Směsí polijeme rybu. Troubu předehřejeme na 180° C, vložíme rybu a pečeme 30 minut.
 - 
                                2
V hrnci zahřejeme olej, přidáme bobkový list, plátky česneku a proužky čerstvé čili papričky jalapeňo bez semen. Smažíme 3-4 minuty na mírném ohni. Přidáme plátky cibule a smažíme ještě 3-4 minuty, až je cibule měkká.
 - 
                                3
Rajčata naspodu nařízneme do kříže, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Po 3 minutách je přendáme do mísy se studenou vodou, osušíme a oloupeme. Rozřízneme napůl, vyjmeme semena, dužinu nakrájíme najemno a přidáme k cibulové směsi. Smažíme 3-4 minuty, až rajčata začnou měknout.
 - 
                                4
Do omáčky přidáme pikantní nakládané čili papričky jalapeňos nakrájené na proužky, cukr, hřebíček a skořici. Vaříme 10 minut, často mícháme, pak do omáčky přidáme zelené olivy plněné papričkou.
 - 
                                5
Na každou rybu nalijeme trochu omáčky, ozdobíme kapary a podáváme s plátky citrónu. Jako příloha se hodí rýže.