Šťavnatý čekankový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 376.3 mg
 - Vláknina 11275.5 mg
 - Vitamín A 11275.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čekanku rozpůlíme a vyjmeme košťál. Nakrájíme na 1 cm široké proužky. Pomeranč rozpůlíme, jednu polovinu odložíme, druhou oloupeme a z dílků odstraníme bílou kůru, nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Hrušku oloupeme, rozkrájíme na osminky, odstraníme jádra a nakrájíme na kostičky. Opatrně promícháme s čekankou a pomerančem.
 - 
                                3
Z druhé poloviny pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s jogurtem. Přidáme malinový ocet, cukr, koření a promícháme. Salát přelijeme zálivkou a ihned podáváme.