Ohnivý zelný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 67 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 248.5 mg
 - Vláknina 6377.4 mg
 - Vitamín A 6377.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí očistíme, opláchneme a vyjmeme košťál. Hlávku rozkrájíme na klínky, ty potom ještě na jemné proužky.
 - 
                                2
Chilli papričku podélně rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokud chceme salát co nejpálivější, semínka ponecháme. Nasekáme na jemno.
 - 
                                3
Na dresink smícháme vodu s octem, kečup, sůl a cukr. Přidáme posekané chilli a dresinkem přelijeme připravené zelí. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, dle chuti přisladíme. Zálivka by neměla být příliš kyselá.
 - 
                                4
Salát necháme minimálně 30 minut v lednici odležet.