Těstovinový salát s brokolicí
Suroviny
- 250 g Špagety, Makarony
 - 300 g Brokolice
 - 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 30 g Houby Shitake sušené
 - 50 g Mandle
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Chilli paprička
 - 0.5 ks Petržel - nať
 - 0.5 ks Salát hlávkový
 - 4 stroužek Česnek
 - 2.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 4 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 5 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 760.5 mg
 - Vláknina 16495 mg
 - Vitamín A 16495 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tenké špagety uvaříme dle návodu, slijeme a ve větší míse je smícháme s vývarem, 2 lžícemi octa, dvěma lžícemi vína, cukrem a nasekanou petrželkou.
 - 
                                2
Ve wok pánvi rozpálíme olej, vsypeme nastrouhaný zázvor, nasekané chilli, česnek a jarní cibulku. Za stálého míchání smažíme, až cibulka zesklovatí.
 - 
                                3
Přidáme růžičky brokolice, promícháme a zlehka smažíme. Po chvíli přidáme předem v horké vodě namočené houby shiitake a kukuřici a zprudka smažíme.
 - 
                                4
Přelijeme směsí sójové omáčky, tří lžic vína saké a 2 lžic octa. Promícháme a po minutě odstavíme, přidáme těstoviny a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Na velký talíř nebo mísu rozložíme omyté salátové listy a na ně navršíme směs nudlí a zeleniny. Na suché pánvi opražíme mandle a salát jimi posypeme. Zdobíme nakrájenou petrželovou natí.