Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem
Suroviny
- 150 g Jehněčí maso
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 160 g Šalotka
 - 150 g Čočka červená
 - 60 g Salát Polníček
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Olej bodlákový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 538 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 77 mg
 - Draslík 935.2 mg
 - Vláknina 18409.3 mg
 - Vitamín A 18409.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 719.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso zabalíme do fólie a dáme na hodinu do mrazáku. Mezitím přebereme červenou čočku, propláchneme ji a vaříme asi 5 minut v 0,5 litru osolené vody. Scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Ztuhlé maso vyndáme z fólie a ostrým nožem ho nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty pak mezi dvěma kusy fólie opatrně naklepeme rukou. Pomocí širokého nože přendáme maso na talíře, pokapeme octem, opepříme, zakryjeme a dáme na chladné místo.
 - 
                                3
Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím mísu, do ní vložíme uvařenou čočku. Rajčata spaříme, oloupeme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Šalotku nasekáme najemno a spolu s rajčaty přidáme k čočce a promícháme.
 - 
                                4
Na dresink si smícháme ocet, oleje, sůl a pepř. Hotovým dresinkem přelijeme čočku a lehce promícháme.
 - 
                                5
Salát polníček omyjeme, osušíme a zbavíme silnějších částí. Na carpaccio ozdobně rozložíme několik lístků a doprostřed dáme čočkový salát. Povrch posypeme hoblinkami parmazánu.