Krůtí řízky se sezamem a chřestem
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
 - 500 g Chřest zelený
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 133 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 81.3 mg
 - Draslík 379.7 mg
 - Vláknina 1440.6 mg
 - Vitamín A 1440.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí řízky nakrájíme na proužky silné asi jako prst. V míse promícháme olej, sojovou omáčku, med a kmín. Maso vložíme do mísy a obalíme ze všech stran. Necháme naložené asi 15 minut.
 - 
                                2
Zelený chřest opereme a oloupeme dolní části, poté ho nařežeme šikmo na 5 cm dlouhé kousky.
 - 
                                3
Sezam opražíme na suché pánvi, až mírně zhnědne. Dáme z pánve do jiné nádoby.
 - 
                                4
Zvýšíme teplotu a v pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho asi 5 minut opékáme do křupava. Maso i chřest osolíme, opepříme, upravíme na mísu a posypeme sezamem. Ihned podáváme.