Špaldové špagety s mandlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 84.9 mg
 - Draslík 209.7 mg
 - Vláknina 4877.7 mg
 - Vitamín A 4877.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme podle návodu doměkka.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a rozmačkáme. V hlubší pánvi bez tuku krátce opražíme mleté mandle, jakmile začnou vonět, přidáme máslo, česnek a zmírníme teplotu.
 - 
                                3
Zalijeme je smetanou, vývarem a povaříme 3 minuty. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Mátu opereme, osušíme a nasekáme. Přidáme ji do omáčky a promícháme.
 - 
                                5
Slité a okapané těstoviny dáme na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.