Řeřichový salát s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 247.2 mg
 - Vláknina 5988.8 mg
 - Vitamín A 5988.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řeřichu očistíme a zbavíme stonků. Hrušky omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince, poté podélně nakrájíme na tenké řezy.
 - 
                                2
Sýr rozdrobíme nebo nastrouháme na hrubo, švestky omyjeme, vyjmeme pecky a pokrájíme je na malé kousky.
 - 
                                3
Řeřichu, sýr a švestky dáme do mísy, posypeme nasekanými ořechy.
 - 
                                4
Olej, ocet, sůl a pepř dobře promícháme, aby vznikla hustá omáčka. Hrušky rozložíme na salát, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.
 - 
                                5