Medové hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 368.7 mg
 - Vláknina 11246.2 mg
 - Vitamín A 11246.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřince.
 - 
                                2
Rozložíme vedle sebe do zapékací mísy, řezem dolů. V misce smícháme pomerančovou šťávu, med, mletý zázvor a směs nalijeme na hrušky.
 - 
                                3
Poklademe je ještě vločkami másla a vložíme do trouby.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C po dobu 20 - 30 minut, až jsou měkké.
 - 
                                5
Pečené hrušky i se šťávou přendáme na dezertní misky, posypeme nasekanými pistáciemi nebo mandlemi a ihned podáváme.
 - 
                                6