Francouzská pórková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 225 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórky důkladně opláchneme vodou, odstraníme všechnu zeminu a písek. Odřízneme kořínek a zelenou část, a bílou a světle zelenou část dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a uvedeme do varu. Jakmile voda začne vřít, ztlumíme oheň a s pokličkou vaříme asi 30 minut.

Komentáře k receptu