Krab s muškátovým oříškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 656 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 83.5 mg
 - Draslík 217.1 mg
 - Vláknina 3015.5 mg
 - Vitamín A 3015.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Postavíme na sporák hrnec s dostatečným množstvím vody, uvedeme ji do varu a kraba dáme do ní. Vaříme ho asi 10 minut, potom ho vyjmeme. Pak otevřeme krunýř a vybereme všechno maso a vše dáme do mísy. Vejce uvaříme natvrdo, zbavíme se bílku a žloutek uschováme. V misce rozšleháme olej s citronovou šťávou, muškátovým oříškem, špetkou soli a špetkou mletého pepře.
 - 
                                2
Otrháme z červené čekanky povadlé a poškozené vnější listy, zbylé opereme a rozložíme na velkou servírovací mísu, zalijeme polovinou připravené zálivky. Pažitku a petrželku nasekáme a promícháme s krabím masem. Zbytkem zálivky zalijeme oprané listy hlavkového salátu. Rozložené na míse a na ně navršíme směs s krabím masem, na maso rozdrobíme žloutek a podáváme.