Chobotničky s balzamikem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 275 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 54 mg
 - Draslík 886.7 mg
 - Vláknina 7085.5 mg
 - Vitamín A 7085.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme brambory a pomalu vaříme, dokud nebudou měkké. Mezitím oškrábeme mrkev, oloupeme cibuli, zeleninu dáme do hrnce přibližně s 1 litrem vody. Přilijeme víno, přidáme špetku soli a vaříme 10-15 minut.
 - 
                                2
Chobotničky očistíme, stáhneme z nich vnější kůži, vykucháme je a důkladně propláchneme. Přidáme je do hrnce se zeleninou a při mírné teplotě je 7-8 minut vaříme. Scedíme je, pokrájíme a dáme do misky. Misku zakryjeme a necháme stranou. Nasekáme petrželku.
 - 
                                3
V jiné misce smícháme balzamiko ocet se špetkou soli a pepře, přidáme olivový olej a vidličkou šleháme, dokud nezískáme hladkou zálivku. Scedíme brambory, oloupeme je a pokrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, promícháme s pokrájenými chobotničkami, zalijeme vše zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme.