Bigoli po sicilsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Sardinka obecná
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 123.9 mg
  • Draslík 161.6 mg
  • Vláknina 6490 mg
  • Vitamín A 6490 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme špetku soli, postupně přiléváme mléko, vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočinout. Pak z něho vhodným nástrojem krájíme bigoli a pokládáme na lehce pomoučený vál.

  • 2

    Sardinky vykucháme, oškrábeme z nich šupiny, odtrhneme jim hlavičku, vykostíme je, propláchneme a pokrájíme na malé kousky. Oloupeme česnek, omyjeme ho, osušíme a lehce podrtíme. Opereme petrželku, omyjeme ji, osušíme a jemně nasekáme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek. Přidáme na kousky pokrájené sardinky a asi 4-5 minut je při střední teplotě smažíme. Trochu je osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem a nasekanou petrželkou.

  • 4

    Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme a dáme do ní vařit bigoli. Jakmile budou al dente, scedíme je a promícháme se sardinkovou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.

  • 6

Komentáře k receptu