Těstoviny s mangoldem a olihněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 683 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 174.8 mg
 - Draslík 630 mg
 - Vláknina 10075 mg
 - Vitamín A 10075 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.9 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mangold omyjeme a nasekáme. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme a jemně nasekáme. Očistíme olihně, vykucháme je, propláchneme, osušíme a nakrájíme na kroužky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pokrájíme na kousky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek a cibuli, ale nenecháváme je zhnědnout. Přidáme pokrájené olihně a za občasného zamíchání asi 2 minuty prudce smažíme. Přidáme rajčata, špetku soli a špetku mletého pepře a při střední teplotě vše ještě 2-3 minuty podusíme.
 - 
                                3
Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme těstoviny. Pět minut před koncem vaření přidáme listy mangoldu. Jakmile budou těstoviny al dente, všechno scedíme, promícháme s omáčkou s olihněmi a horké podáváme.