Maltagliati se sardelkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 581 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 259.3 mg
 - Vláknina 10000 mg
 - Vitamín A 10000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočívat.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme omáčku. Očistíme a vykucháme sardelky, odtrhneme jim hlavičku a vyjmeme páteř. Omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a najemno nasekáme.
 - 
                                3
Odřízneme z fazolek stopky, pokrájíme na menší kousky a 3-4 minuty povaříme ve slané vodě. Scedíme a dáme stranou. Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku tak, aby se nezbarvily dohněda. Přidáme fazolky a smažíme vše další 2-3 minuty. Přidáme sardelky a smažíme ještě 2 minuty. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
 - 
                                4
Těsto několikrát prohněteme, válečkem rozválíme na tenký plát a ozubeným kolečkem z něho krájíme maltagliati o šířce 2 cm a délce 5-6 cm. Uvaříme je ve velkém hrnci v potřebném množství osolené vody. Promícháme s omáčkou se sardelkami a fazolkami a hotový pokrm ihned podáváme.