Raviolony s plody moře
Suroviny
- 200 g Cuketa
 - 100 g Chřest bílý
 - 5.6 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 50 g Petržel - nať
 - 200 g Garnát obecný
 - 50 g Šalotka
 - 300 g Špenát listový čerstvý
 - 500 g Treska aljašská
 - 60 ml Olej olivový
 - 20 ml Balsamico ocet
 - 3 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1012 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 334.9 mg
 - Draslík 1414.6 mg
 - Vláknina 11787.5 mg
 - Vitamín A 11787.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.2 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme náplň. Oloupeme ocásky garnátů a pokrájíme na kousky. Očistíme stonky chřestu a nahrubo pokrájíme. Cukety nasekáme. Propláchneme listy špenátu a nasekáme. Petrželku nasekáme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo a smažíme na něm 2-3 minuty za častého míchání nasekané cukety, pokrájený chřest a nasekaný špenát. Zeleninu vyjmeme a dáme stranou. Do téže pánve nalijeme olej, rozehřejeme ho a 2 minuty na něm smažíme pokrájené ocásky garnátů a pokrájené ryby. Osolíme je a opepříme, přidáme směs předem připravené zeleniny, vše posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                3
Připravíme ravioloni. Rozválíme těsto (z mouky a vajec) na tenký plát a vykrajujeme z něho kolečka o průměru asi 12 cm. Vidličkou rozšleháme vejce a polovinu koleček jím potřeme. Doprostřed rozdělíme připravenou náplň. Přikryjeme zbývajícími kolečky a prstem objedeme okraje, aby držela pohromadě. Vaříme je v páře 7-8 minut.
 - 
                                4
Mezitím připravíme omáčku. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko a pokrájíme na kolečka. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Do pánvičky nalijeme olej a nasekanou šalotku na něm osmažíme. Přidáme nakrájené ocásky garnátů, za častého míchání je krátce osmažíme. Přilijeme balzamický ocet, přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, vše 2 minuty při mírné teplotě vaříme. Nakonec hotovou omáčku posypeme nasekanou petrželkou a horké ravioloni s omáčkou podáváme.