Pstruh s raky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 748 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 325 mg
 - Draslík 1460.6 mg
 - Vláknina 1385.8 mg
 - Vitamín A 1385.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V oválném hrnci uvedeme do varu 1 1/2 l vody, přidáme bílé víno a svazeček kopru. V dalším hrnci uvedeme do varu 3 l vody. Vykucháme a promyjeme pstruhy, vodu s vínem v oválném hrnci osolíme a pstruhy v této tekutině 7-8 minut povaříme. Vyjmeme je a udržujeme mezi dvěma talíři teplé.
 - 
                                2
Připravíme si omáčku. Vhodíme raky a mátu do hrnce s vařící vodou tak, aby byly obě ingredience celé ponořené. Děrovanou lžící raky po 10 minutách vytáhneme a necháme vychladnout. Jemně scedíme 3 dl tekutiny z jejich vaření a uschováme ji. Raky vyloupeme, odstraníme z nich černé střívko, krunýře uschováme, maso z ocásků a z klepet dáme rovněž stranou.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, vhodíme na něj krunýře a jakmile se z másla začne kouřit, přisypeme mouku, přilijeme uschovanou tekutinu z vaření raků a uvedeme ji do varu. Vše procedíme jemným sítem do hrnce, přilijeme citronovou šťávu, přidáme sůl, pepř a račí maso. Na servírovací mísu rozložíme pstruhy, přelijeme je omáčkou s račím masem a hotový pokrm podáváme na stůl.