Žralok po sicilsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Ančovička - filety
  • 600 g Žraločí steak
  • 20 g Kapary
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 501.9 mg
  • Vláknina 3580 mg
  • Vitamín A 3580 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme do cedníku okapat a hrubě pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, omyjeme je a nasekáme. V pánvi osmažíme na oleji nasekaný česnek a cibuli.

  • 2

    Přidáme pomoučené žraločí plátky a smažíme z každé strany 2 minuty. Osolíme a udržujeme v teple. Do stejné pánve dáme pokrájená rajčata a nasekaná filátka ančoviček, dusíme asi 10 minut.

  • 3

    Do pánve vložíme rybí plátky, přidáme kapary a petrželku, dusíme ještě 5 minut. Podáváme horké.

Komentáře k receptu