Mořský vlk v bramborové košilce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 626 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 824.7 mg
 - Vláknina 4417.5 mg
 - Vitamín A 4417.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety osušíme, pokapeme šťávou z 1 citrónu, okořeníme solí a pepřem. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a vějířovitě je rozložíme na filety. V pánvi zahřejeme olivový olej, opatrně do něj vložíme ryby bramborami směrem dolů a 4 minuty opékáme, pak ryby otočíme, pánev přemístíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut při 160 °C. V pánvi zahřejeme máslo, přidáme bylinky a zbývající citrónovou šťávu, okořeníme solí a pepřem. Ryby rozdělíme na talíře a přelijeme horkou bylinkovou omáčkou.