Sépie s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 922 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 3930 mg
 - Bílkoviny 166 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 1120 mg
 - Draslík 4051.4 mg
 - Vláknina 4128.8 mg
 - Vitamín A 4128.8 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 92.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sépie očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme na povrchu i uvnitř.
 - 
                                2
Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou šalotku s česnekem. Přidáme sépie, krátce je opečeme po všech stranách. Podlijeme vínem a zvolna dusíme, až se tekutina odpaří na polovinu.
 - 
                                3
Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky. Přidáme k sépiím a dusíme ještě 8 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Pokrm upravíme na plochou mísu, zakapeme citronovou šťávou, obložíme plátky omytého citronu. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.