Žampiony marinované s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 573.5 mg
 - Vláknina 5532 mg
 - Vitamín A 5532 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky rozkrojíme na poloviny a odstraníme semínka. Rozložíme je na plech a grilujeme zprudka, dokud slupky nezačnout tmavnout. Poté je vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Papriky smícháme s jarními cibulkami pokrájenými na kolečka a rozpůlenými žampiony. V misce smícháme prolisovaný česnek, hořčici, italský dresink a nasekané bylinky. Směsí přelijeme žampiony a zlehka promícháme.
 - 
                                3
Zakryté necháme marinovat min. 4 hodiny. Poté podáváme.