Grilované kalamáry s džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl mořská
  • 20 g Cukr třtinový
  • 500 g Rajčata
  • 200 g Cukr třtinový
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 120 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Limetka
  • 4 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Kalamáry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 2586 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 582.5 mg
  • Draslík 1077 mg
  • Vláknina 4957.5 mg
  • Vitamín A 4957.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev vložíme nasekané chilli papričky, rajčata, prolisovaný česnek a ostatní ingredience na džem, pozvolna dusíme 45 minut do zhoustnutí a džemové konzistence, necháme vychladnout.

  • 2

    Očištěné a vykuchané kalamáry zbavíme chapadel a na tělech hlubokými zářezy vytvoříme mřížku. Vložíme do mísy a zalijeme marinádou z oleje, prolisovaného česneku, soli a cukru. Promícháme, aby se marináda dostala do všech záhybů, a necháme 15 minut uležet.

  • 3

    Marinované kalamáry grilujeme za stálého otáčení a potírání 5 minut ze všech stran, podáváme s plátky limetky a chilli džemem.

Komentáře k receptu