Grilovaný mečoun se salátem z lusků
Suroviny
- 5 g Cukr třtinový
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 9 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 400 g Fazolové lusky zelené
 - 800 g Filé z mečouna
 - 40 g Máta
 - 40 g Petržel kudrnka
 - 30 ml Olej olivový
 - 60 ml Olej z vlašských ořechů
 - 20 ml Ocet vinný
 - 20 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 1068 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 1029.2 mg
 - Vláknina 9994.1 mg
 - Vitamín A 9994.1 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mečouna nakrájíme steaky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme na gril. Pečeme 10 minut z obou stran. Mezitím 3 minuty povaříme fazolové lusky, necháme okapat a dáme do mísy vychladnout. Přidáme bylinky, nasekané ořechy, sůl a pepř.
 - 
                                2
Na dresink smícháme oleje s cukrem, octem a prolisovaným česnekem. Podáváme porci mečouna přelitou dresinkem a salát.