Francouzské zeleninové karí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kari koření
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Skořice celá
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 655.5 mg
  • Vláknina 20534 mg
  • Vitamín A 20534 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi WOK na másle a oleji restujeme doměkka na kostičky nakrájenou cibuli asi 4 minuty. Potom k ní vložíme oloupanou cuketu, lilek a brambory, vše nakrájené asi na centimetrové kostičky, osolíme, opepříme a dochutíme karí.

  • 2

    Přidáme celou tyčku skořice, podlijeme zeleninovým vývarem a necháme dusit pod pokličkou asi 20 minut. Poté sundáme poklici a za stálého míchání přidáme oheň a ještě asi 10 minut vaříme, aby nám šťáva zhoustla.

  • 3

    Servírovat můžeme na oba způsoby, teplé i studené.

Komentáře k receptu