Štěrbák s karamelem a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Cukr krupice
  • 4 ks Štěrbák zahradní
  • 0.28 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 1631.6 mg
  • Vláknina 32940 mg
  • Vitamín A 32940 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opraný a podélně na 4 díly rozříznutý štěrbák za častého obracení opékáme na másle s olejem asi 5 minut.

  • 2

    Přidáme k tomu nahrubo nasekané vlašské ořechy a cukr, stále restujeme a obracíme dalších asi 5 minut, až se štěrbák potáhne karamelizovaným potahem. Odstavíme z vařiče a můžeme opepřit.

  • 3

    Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu