Vodnicové zelí
Suroviny
- 700 g Tuřín
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1.1 l Voda pitná
 - 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 14.8 mg
 - Draslík 16.7 mg
 - Vláknina 6521.3 mg
 - Vitamín A 6521.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulvy vodnice - zelí, omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky. Nastrouhané vodnice dáme do mísy a spaříme je vařící vodou (1 l). Vodu potom slijeme, zeleninu dáme do hrnce, přilijeme 1 dl vody, přidáme sůl, cukr, kmín a pod poklicí dusíme doměkka.
 - 
                                2
V druhém hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme mouku, promícháme a po zpěnění doložíme scezené měkké zelí. Vodnici - zelí dochutíme smetanou a citronovou šťávou podle chuti a podáváme.