Ryba v omáčce teriyaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 85 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 27.5 mg
 - Vláknina 697.5 mg
 - Vitamín A 697.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme 4 velké filety z bílé ryby, nastrouháme půl lžičky čerstvého zázvoru a prolisujeme stroužek česneku.
 - 
                                2
Potom v misce vyšleháme med, suché sherry, sladkou sojovou omáčku se zázvorem a česnekem na na teriyaki marinádu.
 - 
                                3
Do mělké mísy rozložíme rybí filety, přelijeme marinádou a přikryté necháme hodinu marinovat. Mezitím v suché pánvi na mírném ohni za stálého míchání dozlatova opražíme sezamová semínka.
 - 
                                4
Po hodině rybu vyjmeme z marinády na gril a opékáme z každé strany 2-3 minuty, při grilování ji potíráme marinádou.
 - 
                                5
Grilovanou rybu přendáme na talíř a přelijeme zbylou marinádou.
 - 
                                6
Servírujeme ji posypanou opraženými sezamovými semínky a ozdobenou snítkou řeřichy.