Studená hrášková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 791 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0.4 mg
 - Draslík 170.2 mg
 - Vláknina 3298.9 mg
 - Vitamín A 3298.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a na kostky pokrájíme cibuli a velkou bramboru, na proužky rozkrájíme ½ hlávky salátu, umeleme pepř, z čerstvé máty oddělíme 4 lístky na ozdobu a zbytek posekáme.
 - 
                                2
V rendlíku na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, pak přilijeme drůbeží vývar, přidáme brambory, hrášek, hlávkový salát a mátu a přikryté dusíme 20 minut. Když jsou brambory měkké, polévku opepříme, odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Polévkovou směs pak dohladka rozmixujeme, přelijeme do mísy a zakrytou necháme alespoň 2 hodiny chladit.
 - 
                                4
Studenou polévku rozmícháme, rozdělíme na talíře a porce servírujeme se lžící bílého nízkotučného jogurtu a ozdobené lístkem máty.