Pikantní rajčatové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 340 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 375 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika zelená
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1584 kcal
  • Sacharidy 316 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2356 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 316 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 3076.3 mg
  • Vláknina 65905 mg
  • Vitamín A 65905 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138.9 mg
  • Vitamín E 8.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky, zelenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na kostičky, nasekáme chilli papričku a umeleme pepř. Dále necháme okapat a na kostky pokrájíme konzervovaná loupaná rajčata.

  • 2

    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme cibuli, zelenou papriku a chilli papričku. Po 3-4 minutách přisypeme rýži, promícháme a ještě opékáme další 3-4 minuty. Opečenou rýži zalijeme vývarem, přidáme rajčata a zakryté poklicí dusíme 30 minut, až se odpaří tekutina a rýže změkne. Hotový pokrm podle chuti opepříme, rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu